NYD DIN HØRELSE MENS DU HAR DEN

Nogle dage bliver Tine nødt til bare at blive i sengen, når hendes tinnitus er for kraftig til, at hun kan gøre noget. Der er konstante ringelyde, uregelmæssige kliklyde, summen og en stærk hyletone. ”Det er helt forfærdeligt. Som kinesisk vandtortur,” siger hun selv.

Han råder til, at man sætter pris på hørelsen, mens man har den og passer på ikke at ødelægge hørelsen for tidligt. Rådene lyder bl.a: Brug ørepropper til koncerter, og hvis dit arbejde er støjende, og pas på med at skrue for højt op for musikken på din iPod. Konsekvenserne er nemlig større end man lige forstiller sig, som det viste sig i Tine Thiesgaards tilfælde.

”Man oplever, at man ikke kan høre, hvad folk siger, når man er flere samlet. På den måde kommer man til at føle sig isoleret. Derfor er høresansen også den vigtigste sans i kommunikation mellem mennesker.”

”Det har jeg virkelig været ked af at give afkald på, men til gengæld kan jeg bruge andet musik positivt. Når jeg har en rigtig grim tinnitus, hjælper det at høre Queen og bare skråle med. Og så er jeg blevet rigtig glad for akustisk musik. Jack Johnson er for eksempel en rigtig god lytteoplevelse.”

NYD DIN HØRELSE MENS DU HAR DEN

Author: TOF field