Med din konfirmation er et frø sået

Du skal altså tænke dig om, tænke over det liv, du har fået, og de vilkår, livet byder på. Og det er her kristendommen kommer ind i billedet. Resten må du selv finde ud af.

I Danmark skal man vist vælge fra, hvis ikke man vil konfirmeres. Det er der så nogen – efterhånden vist en del – der gør. Nonkonfirmation, hedder det vist. Jeg tror ikke på Gud, hører man den 14-15-årige ”nonfirmand” forklare. Men det er en misforståelse. Man skal tro på Gud for at blive konfirmeret.

I dag krævede præsten jo heller ikke, at du kiggede ham dybt i øjnene og bekræftede, at du troede på Gud. Præsten spurgte dig, om du ville konfirmeres i kristendommen. Og det er jo noget andet. Men du skal have en tro på – eller en fornemmelse af – at kristendommen kan have betydning for dig og dit liv. Eller blot at du ønsker at være en del af den tusindårige danske kultur. Du skal altså have tænkt dig om – tænkt over dit liv. Der en flere lignelser i kristendommen, der siger, at du skal tænke dig om – tænke dybere end dagen og vejen. Søg og du skal finde, står der et sted. Lignelsen om sædemanden er også en påmindelse om, at du skal tænke dig om. Med din konfirmation er et frø sået. Men hvis der ikke er grobund for frøet, visner det hen.

Link
Med din konfirmation er et frø sået

Author: TOF field