Handikappede Ann ladt helt i stikken

Hvad der skulle have været en hyggelig aftentur fredag, blev til noget af et mareridt for 50-årige Ann Resen Djebari fra Valby.

Hun lider af diabetes og har i den sammenhæng fået amputeret sit ene ben, så hun nu sidder i kørestol. Derfor var det rigtig kritisk for hende, da elevatoren i opgangen i den plejebolig, hun bor i, pludselig ikke længere virkede.

– Jeg bor på fjerde sal og jeg kan slet ikke gå, så jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre, siger Ann Djebari til Ekstra Bladet.

Ingen hjælp at hente
Anns problemer stoppede dog ikke der. Først ringede hun til Københavns Almene Boliger (KAB), der administrerer ejendommen. De har et akut telefonnummer, men der var ingen, der tog den.

Derefter prøvede hun både 1813, politiet og Falck, der begge fortalte hende, at det ikke var deres bord.

– Jeg sad bare der i opgangen og følte mig totalt magtesløs og ladt i stikken, siger hun.

Der var nogen af Ann Djebaris naboer, der kom ned og holdt hende ved selskab og hjalp med at ringe rundt. Fordi Ann er diabetiker, tager hun noget speciel medicin, som hun heller kunne komme i nærheden af.

– Jeg spurgte alle, jeg snakkede med, hvem jeg skulle ringe til istedet. De sagde bare, at jeg måtte blive siddende natten over.

– Udsigten til at skulle sidde dernede hele natten, gjorde mig virkelig utryg. Jeg begyndte også at ryste og få det rigtig dårligt, fordi jeg var ved at gå sukkerkold, fortæller hun grådkvalt til Ekstra Bladet.

Ann fortæller, at det ikke er første gang, elevatoren er i stykker, og at det faktisk sker ugentligt. Normalt er der dog en i ejendommen, der reparerer den, men han er lige nu bortrejst.

Redningsmændene
Langt om længe fik Ann kontakt med hjemmeplejen, der, selvom det ikke er deres ansvar, fik Hovedstadens Beredskab til at komme ud og få Ann og hendes kørestol op ad trapperne med en trappelift.

På det tidspunkt var klokken to om natten, og Ann havde siddet i sin opgang i fire stive timer.

– Jeg var lettet over at komme op, men også helt chokeret over, at det kan ske, siger hun.

Beklagelser fra boligselskabet
KAB, der administrerer ejendommen, var larmende stille, mens Ann var parkeret i opgangen. Kommunikationschef i KAB, Anders Tybjerg, siger, at han ikke kender til den konkrete sag, og derfor ikke kan forholde sig til den.

– Men hvis der er en akuttelefon til rådighed, der ikke blev taget, er det selvfølgelig meget beklageligt, siger han.

Han oplyser desuden, at de vil kigge nærmere på sagen og gøre deres for, at det ikke sker igen.

Tilbage sidder en række gangbesværede beboere, der knap tør forlade deres hjem af frygt for, at de ikke kan komme hjem igen. For selvom elevatoren nu virker igen, er det ikke til at sige, hvornår den svigter igen.

– Jeg tør næsten ikke gå ned nu her. Jeg bliver oppe i min lejlighed, siger hun.

Handikappede Ann ladt helt i stikken

Author: TOF field