Sådan vil verden se ud om 10 år

Europa vil være delt i fire, Tyskland vil havne i store økonomiske problemer og USA må indsætte militær i Rusland – der i øvrigt vil kollapse – for at passe på landets mange atomvåben.

Skal man tro Stratfor, vil Tyskland nemlig komme til at lide et alvorligt økonomisk nederlag i løbet af det næste årti. Landet, der er verdens fjerdestørste økonomiske magt, er nemlig særdeles afhængig af eksport og dermed kundernes lyst og evne til at købe tyske produkter.

Dermed vurderer Stratfor, at Tysklands økonomi er taget som gidsel af den økonomiske velfærd, hvorfor man også forventer en økonomisk nedgang for Tyskland i løbet af de næste 10 år.

Vender vi blikket mod øst og kigger på Tysklands nabo, Polen, så er tænketanken anderledes optimistisk. Polen har nemlig opretholdt en vækst de seneste år, der kun er overgået af Tyskland og Østrig.

Derfor spår man, at Polen vil lede en antirussisk koalition, som vil involvere Rumænien. Denne alliance vil i anden halvdel af det kommende årti hjælpe Ukraine og Hviderusland med at generobre tabte områder fra Rusland ved hjælp af både »formelle og uformelle metoder.«

Ifølge Stratfor vil Polens magt desuden være et resultat af et samarbejde med USA, der vil medvirke til at styrke den polske økonomi og militære magt.

Sådan vil verden se ud om 10 år

Author: TOF field