Magnus overlevede krigens rædsler – men han blev aldrig den samme igen

Magnus Eyðun Anders Norðtún blev født i Sverige, men som to-årig flyttede han med sin mor til Færøerne, hvor hun kommer fra, efter hendes brud med faren. Det blev starten til en noget omskiftelig barndom for Magnus. To år senere gik turen til Danmark, hvor morens nye mand igennem flere år slog lille Magnus. Heller ikke det ægteskab holdt, men da Magnus var omkring ti år gammel, kom den tredje faderfigur ind i hans liv. Magnus kunne rigtig godt lide morens tredje mand, som blev far til hans to mindre søskende fra 1996 og 2003.

»Jeg var irriteret over, at Magnus valgte at støtte sin gruppe i stedet for at støtte sin nyfødte søn og mig, men han sagde ’én gang soldat – altid soldat.’ Kammeraterne var som en anden familie for ham, så jeg accepterede, at det måtte være sådan. Jeg kunne jo ikke tvinge ham til at blive hjemme,« siger Maria Elisabeth Johansen.

I starten af juni 2016 modtog hun igen en sms fra Magnus. Men allerede om onsdagen.

»Han skrev til mig, at han havde fået nogle nye piller og havde det svært. Han ville gerne aflyse (samværet med sin søn i weekenden, red.), fordi han ikke følte, han kunne give Maximilian det, han havde brug for.«

Maria roste ham for at sige fra, men fornemmede inderst inde, at det ville blive den første af mange aflysninger.

Der tog hun fejl.

Magnus overlevede krigens rædsler – men han blev aldrig den samme igen

Author: TOF field