13-årige Sofie var for angst til at gå i skole

13-årige Sofie Boje husker kun alt for godt de mange dage hjemme på værelset i Vanløse bag nedrullede gardiner. Så angst og så nedtrykt, at hun ikke kunne tage sig sammen til at komme i skole. Hendes mor, dagplejemor Rikke Roseneng, kunne blot se til, mens datteren kom længere og længere væk fra skolen og bevægede sig ind i et mørke fyldt med ensomhed, vredesanfald og utryghed.

Sådan så hverdagen ud for Sofie sidste skoleår. Angst og depression holdt hende væk fra skole det meste af tiden. Men mor og datter fik hjælp. Sofie blev udredt i børnepsykiatrien, og hun fik takket være en såkaldt skolefraværsrådgiver fra Københavns Kommune hjælp til at komme i skole igen.

Rådgiveren blev tilknyttet Sofie i begyndelsen af i år. Med hende ved sin side fandt Sofie tilbage til sin klasse. I begyndelsen blot et par timer om dagen, siden lidt flere timer. Konsulenten hjalp Sofie med at løse opgaver, fik fulgt hende af sted om morgenen og var der for Sofie, hvis angst og frustration begynde at drille i skoletiden.

13-årige Sofie var for angst til at gå i skole

Author: TOF field