Unge vil passe på miljøet, men ved ikke hvordan

”Jeg oplever, at de unge rigtig gerne vil gøre noget, men at klimaspørgsmålet virker uoverskueligt. Vi vil gerne vise dem, at den grønne omstilling rummer en masse muligheder, og fortælle dem, hvad man kan gøre som enkeltperson, og hvilken effekt det har,” siger hun.

I foråret 2016 var Klimaambassaden med til at starte projektet GRO SELV i København, Aarhus og Aalborg, hvor netop de 18 til 24-årige er målgruppen.

”GRO SELV handler om at finde gode bæredygtige idéer og projekter og hjælpe hinanden med at få dem gjort til virkelighed. Det er i de år, mange unge flytter hjemmefra – måske for at læse i en ny by – og GRO SELV tilbyder nye fællesskaber og masser af sjove, bæredygtige oplevelser,” siger Synnøve Kjærland.

I Aalborg har GRO SELV for eksempel et velbesøgt vegetarisk folkekøkken, i Aarhus har man desginet og bygget møbler af overskudstræ fra et savværk, i København er man ved at anlægge en fælles byhave og i alle tre byer er mange andre projekter i gang. Hver event lægges op på GRO SELV’s Facebookside, så alle, der har lyst, kan tilmelde sig.

Unge vil passe på miljøet, men ved ikke hvordan

Author: TOF field