Det onde kolesterol er i virkeligheden godt

Sammen med 15 internationale eksperter (halvdelen er professorer) publicerede jeg for eksempel sidste år en artikel i et af verdens mest respekterede medicinske tidsskrifter, hvor vi dokumenterede, at mennesker med højt LDL-kolesterol (det onde), som har passeret de 60, lever længere end mennesker med normalt eller lavt LDL.

Vores artikel blev omtalt i mere end 100 aviser verden over. Det har desuden været tidsskriftets mest læste artikel i mange måneder, men Gislason har åbenbart ikke læst den.

Vores artikel bygger på en analyse af 19 studier, hvor man har fulgt mere end 68.000 raske, ældre mennesker i adskillige år efter at have målt deres kolesteroltal.

I de studier, der omfattede 92 procent af deltagerne, var det en fordel at have et højt LDL-kolesterol, og ingen af studierne fandt, at det onde kolesterol er farligt.

I et af studierne, der omfattede mere end 44.000 personer, konstaterede forfatterne tilmed, at de, der havde mest af det onde, levede længere end dem, der fik statinbehandling.

Det onde kolesterol er i virkeligheden godt

Author: TOF field