Vi bliver federe og mere passive bag vores skærme

Hver tredje voksne i Norden var i perioden 2011-2014 fysisk inaktiv. Tre ud af ti brugte desuden mere end fire timer dagligt på stillesiddende skærmtid i fritiden. Samtidig var forekomsten af overvægt og svær overvægt høj.

– Antallet af svært overvægtige ser desværre ud til at stige i stedet for at stabilisere sig. Det er uheldigt, eftersom de helbredsmæssige konsekvenser kan koste både det enkelte individ og samfundet dyrt, siger seniorrådgiver Jeppe Matthiessen fra DTU Fødevareinstituttet.

Overvægt har især ramt danske mænd, og der er stadig flest overvægtige danske mænd – 56 procent mod 38 procent af kvinderne.

Men kvinderne haler i den nye undersøgelse ind på mændene. Især når det gælder svær overvægt, hvor kvindernes andel accelererer, mens mændene står stille.

– Det er bekymrende, fordi de sygdomme, der knytter sig til overvægt, er alvorligere, jo større grad af overvægt, der er tale om, siger Jeppe Matthiessen.

Desuden er hver tredje voksen fysisk inaktiv. De bevæger sig mindre end de anbefalede 30 minutter dagligt med moderat til hård aktivitet.

Vi bliver federe og mere passive bag vores skærme

Author: TOF field